Så kan du klä dig som journalist

Att vara journalist ställer vissa krav på hur du ska se ut. När du utför intervjuer är det nämligen viktigt att den du intervjuar får ett seriöst intryck av dig så att den känner sig bekväm med att svara på dina frågor. Här nedan får du tips på hur du kan klä dig för att lyckas bättre med din journalistik.

 

Klä dig rätt som kvinnlig journalist

Som kvinnlig journalist har du flera alternativ när det kommer till klädval. Nedtill kan du gärna bära långa kjolar eller långbyxor. Huvudsaken är att du har kläder som ser anständiga ut och som inte väcker anstöt hos någon. Att bära korta kjolar och korta shorts är ingen bra idé om du ska intervjua någon då det kan få personen att känna sig obekväm. På överkroppen är det också viktigt att ge rätt intryck. Välj kläder som inte visar allt för mycket hud och som samtidigt är neutrala. En t-shirt eller en topp utan ärmar duger gott. Tänk även på att inte bära färger, mönster eller tryck som kan provocera. Var så neutral i dina klädval som möjligt. På fötterna kan du ha det som du är mest bekväm med, men om fötterna visas är det viktigt att de ser vårdade ut.

Klä dig rätt som manlig journalist

Som manlig journalist bör du fokusera på att välja kläder som inte sticker ut så mycket. Lägg hårdrocksstilen på hyllan om det är din vanliga klädstil. Det är nämligen större chans att du lyckas bättre som journalist om du klär dig mer neutralt. De flesta långbyxor fungerar utmärkt så länge de är hela och rena. Till det passar skjortor bäst och om vädret tillåter kan en kavaj vara kompletterande. Välj fritt vad du vill ha på fötterna så länge skorna är rena och hela och passar någorlunda till kläderna.